27.02.2022

לצפייה בוידאו של הלימוד לחצו כאן

סיכום עיקרי הלימוד:

מתוך הספר "מחשבות מנחות" – מחשבה מספר 1, עמ' 10

"האנתרופוסופיה היא שביל של ידע, המוביל את הרוחני שבאדם לרוחני שביקום. היא עולה באדם כצורך של הלב, של חיי הרגש; ניתן להצדיקה רק במידה שיש ביכולתה לספק צורך פנימי זה. יכול להכירה רק מי שמוצא בה מענה למה שבחייו הפנימיים הוא חש דחף לחפש. לפיכך, יכולים להיות אנתרופוסופים רק אלו המרגישים ששאלות מסוימות על טבע האדם והיקום הינן עבורם צורך בסיסי של החיים, שניתן להרגישו כפי שניתן להרגיש רעב וצמא"

הספר מ"מחשבות מנחות" הוא אוסף של מכתבים – פסקאות ומסות קצרות – שכתב רודולף שטיינר לחברי החברה האנתרופוסופית בתקופה שהיתה קרובה למותו. בקטעים קצרים אלה אפשר למצוא תמצית האנתרופוסופיה. הספר תורגם לעברית על ידי אורנה בן דור בהוצאת "כחותם".

מה ההסבר לפיסקה?

האנתרופוסופיה היא נתיב שמקשר בין הרוחני שבאדם לרוחני שביקום. היא מתעוררת באדם ככמיהה, כדחף. יש לו צורך בה כמו אוכל. כשם שהאוכל הפיסי מספקים צורך גופני, כך האנתרופוסופיה מהווה מזון רוחני למי שיש לו את אותו דחף של חיפוש, של הבנת הנסתר שביקום.

היום נתמקד בתחושת הדחף של הנפש לגבי אותו חיפוש רוחני, אבל לפני כן, כדי להיכנס להלך הנפש המתאים, ננסה לענות על השאלה: מהו הרוחני שבאדם?

הדבר שמעל הטבע, החלק שבו שקשור לאמת, משהו מעודן, דינאמי, חמקמק, קשה ואולי בלתי ניתן להגדרה. זאת אומרת, שאת התובנות הרוחניות שלנו, אנחנו בהכרח נקבל באופן שהוא לא רציונאלי, אמיתי, דינאמי וכו'.

כזו תובנה ננסה לחפש אודות הדחף של הנפש לחיפוש רוחני.

הנחת המוצא שלנו היא שתחושת הדחף, הכמיהה, באה לידי ביטוי במחצית הראשונה של החיים, באקסקרנציה, בחיפוש שהוא לאו דווקא רוחני, למשל: חיפוש אחרי בן או בת הזוג המושלמים או מאמץ מסוים להגיע לשלמות בקריירה, או החיפוש אחרי הריגוש המושלם בטיול.

נסו להעלות בתוכם את תחושת הדחף, את תחושת החיפוש – כיצד באה לידי ביטוי תחושת הדחף הרוחני בתקופת האינקרנציה של חייכם? 

print