שאלות נפוצות

ש: איפה נמצא בית הספר? היכן מתקיימים הלימודים?

ת: בית הספר נמצא בפרדס חנה, ברחוב חוגלה 4. חשוב לדעת – מרבית הקורסים שלנו משלבים בין מפגשים פרונטליים ללמידה מרחוק (בזום) וזאת על מנת לאפשר לתלמידים המתגוררים רחוק / בחו"ל להשתתף בתכניות בית הספר השונות.

ש: מי הם צוות המורים?

ת: צוות המורים בבית הספר מורכב מאנשים שהחיפוש אחר האמת היא נר לרגליהם. אנשים המקדישים את חייהם לעבודה עצמית ולעזרה לאחרים. לקריאה על מורי בית הספר

ש: מה ההבדל ביניכם ובין בתי ספר אחרים בארץ? במה שונה הטיפול הביוגרפי ממקצועות טיפוליים אחרים?

ת: את הטיפול הביוגרפי ואת בית הספר 'כחותם' מייחדים דברים רבים, לא נוכל לענות על כך בכמה מילים. מוזמנים לקרוא עוד אודות בית ספרנו בכתבה הזו (לקריאה לחצו כאן) וכן להמשיך ולקרוא אודותינו ואודות הטיפול הביוגרפי כאן באתר שלנו.

ש: האם נדרש ידע מוקדם כדי ללמוד?

ת: לא נדרש ידע קודם כדי ללמוד בבית הספר שלנו. שנת הלימודים הראשונה מהווה "שנת יסוד" ובה נלמדים היסודות של הטיפול הביוגרפי והאנתרופוסופיה. שנה זו מהווה בסיס הכרחי להמשך הלימודים בבית הספר וללימודים של קורסים מתקדמים.

ש: מאיזה גיל אפשר ללמוד?

ת: אפשר ללמוד טיפול ביוגרפי החל מגיל 28.

ש: מה הם תנאי הקבלה?

ת: תנאי הקבלה למסלול להכשרת מטפלים ביוגרפיים הינם – כתיבת סיפור החיים וראיון אישי. 

קורסים בודדים (שאינם חלק ממסלול ההכשרה) פתוחים בפני כל אדם מעל גיל 28 בעל כמיהה ללמוד.

ש: האם הלימודים מוכרים בארץ? בעולם? איזו תעודה מקבלים? מה זה ITF?

השלמת מסלול ההכשרה המלא, מקנה תעודה של מטפל/ת ביוגרפי/ת אנתרופוסופי/ת  מטעם בית הספר "כחותם".

בית הספר "כחותם" מוכר על ידי הפורום הבינלאומי של הטיפול הביוגרפי: ITF – International Trainers Forum, מטעם בית הספר האנתרופוסופי למדע הרוח, הגתהאנום, שבדורנך – שוויץ.

ש: האם הלימודים מוכרים לגמול השתלמות?

ת: ניתן לבקש הכרה בלימודים בבית ספר 'כחותם' מהגוף שמאשר את ההשתלמות (בשנת שבתון). הלימודים נחשבים כלימודי בחירה ללא ציון. במידה והנכם מעוניינים בכך, יש לפנות אלינו על מנת שנוציא עבורכם מסמך רשמי עם הפרטים הדרושים.

ש: אני גר/ה בחו"ל / במקום רחוק בארץ. האם יש לכם מסלולי לימוד המאפשרים למידה מרחוק?

ת: מסלולי הלימוד שלנו מאפשרים למידה מרחוק (בזום). יחד עם זאת אנו ממליצים לעשות מאמץ וככל שניתן, להגיע למפגשים הפרונטליים המתקיימים במהלך השנה.

ש: האם אוכל לקבל הכרה בלימודים קודמים?

ת: לימודים קודמים מהווים בסיס טוב ללימודים בבית הספר 'כחותם'. אנו בודקים כל מקרה לגופו אך ברוב המקרים הידע שנלמד בבית הספר 'כחותם' מועבר מנקודת המבט הייחודית של הטיפול הביוגרפי ושל התכנים הייחודיים שפותחו בבית הספר ולכן יש חשיבות גדולה ללמוד אותו במסגרת הבית ספרית.

ש: מה ההבדל בין הלימודים במסלול המודולרי לבין הלימוד במסלול 'הקלאסי'? האם הקורסים הנלמדים בשני המסלולים זהים?

ת: תכנית הלימודים בשני המסלולים זהה לגמרי מבחינת התכנים ושעות הלימוד. ההבדל העיקרי הוא במבנה של ימי הלימוד וצורת המפגשים.

במסלול הקלאסי – הקבוצה נפגשת פרונטלית ביום קבוע מדי שבוע.

במסלול המודולרי – הלימודים מתקיימים בקורסים מרוכזים, המתוכננים מראש במערכת שנתית. חלק מהמפגשים פרונטליים וחלקם בלמידה מרחוק (זום). תכנית לדוגמא של שנה א במסלול המודולרי.

ש: האם אצטרך להקדיש זמן נוסף ללימודים מהבית (מעבר לשעות הלימודים בכיתה)? מה המטלות והדרישות של הלימודים?

ת: במסלול ההכשרה נדרשים התלמידים לבצע מטלות לימודיות בבית לאורך שנת הלימודים (כגון: סיכום מאמרים, כתיבת שביעונים וכו'). כמו כן כחלק מתכנית הלימודים התלמידים מתבקשים לעבוד ב'חברותות' בבית על תכנים שנלמדים בכיתה. רשימת מטלות ומשימות מפורטת נשלחת לכל התלמידים לפני תחילת השנה.

ש: מה גובה שכר הלימוד? האם יש אפשרות לקבל הנחה? לחלק לתשלומים?

ת: ניתן לראות את שכר הלימוד בכל אחת מהתכניות / הקורסים המפורטים באתר (שכה"ל משתנה מקורס לקורס). כמו כן, ניתן לחלק את שכר הלימוד לתשלומים. במקרה של קושי בתשלום שכר הלימוד ניתן לפנות אלינו ואנו נבחן את הבקשה ונעשה מאמץ ללכת לקראת כל תלמיד/ה.

ש: אני לא בטוח/ה שהלימודים יתאימו לי. האם אפשר לעשות שיעור נסיון? האם יש לכם מפגשי הכרות?

ת: ישנן מספר אפשרויות להתרשמות מהלימודים אצלנו. כל שיעורי הקהילה שלנו פתוחים לקהל הרחב והקלטות שלהם נמצאות באתר. אנו ממליצים מאוד להיכנס ולהקשיב לשיעורים: ביוגרפיה בימי קורונה, ותלכנה שתיהן יחדיו – אנתרופוסופיה וקבלה. בנוסף, לקראת פתיחת שנת הלימודים אנו מקיימים בד"כ 'ערבים פתוחים' בזום. לצפיה בערב הפתוח שהתקיים בחודש יולי 2022

ש: האם חייבים לכתוב את הביוגרפיה? עד כמה הלימודים דורשים חשיפה ומה אם יש לי קושי להיחשף? אני לא זוכרת כמעט כלום מהילדות שלי, האם זה יקשה עלי ללמוד?

ת: תהליך הלימוד הוא תהליך לימוד חוויתי, דינמי וחי, דרך אירועי חיים והביוגרפיה האישית של התלמידים ועל-כן דורש מידה זו או אחרת של חשיפה. עם זאת לכל אחת/אחד יש את הקצב שלה/ו ואת רמת החשיפה המתאימים לה/לו, ואנו מכבדים בבית הספר את הקצב האישי של כל משתתף/ת.

סטודנטים המעוניינים להפוך למטפלים ביוגרפים, יידרשו לכתוב את סיפור חייהם ואת השביעונים שלהם, כחלק ממטלות ההכשרה וכהכנה לעבודתם עם מטופלים. לסטודנטים הלומדים עבור התפתחותם האישית יומלץ לכתוב את הביוגרפיה כחלק מתהליך הלימוד אבל הם לא יחויבו לכך.

מניסיוננו, במהלך הלימוד הזיכרונות עולים וצפים גם אצל אלו ש"לא זוכרים כלום". בנוסף, ההסתכלות הביוגרפית יוצאת מהנחה שמה שאנו זוכרים הוא מה שאנו אמורים לזכור, וזה מספיק, כך שגם אם אתם זוכרים אירועים ספורים ניתן לעבוד עם אירועים אלו ולעבור תהליך לימוד משמעותי ומספק.

ש: במה הלימודים יתרמו לי? איך הם ישפיעו על חיי? על מערכות היחסים שלי?

ת: תלמידים רבים משתפים שהידע הנלמד והמסע האישי שעברו במסגרת הלימודים בבית הספר היו עבורם משני חיים. מתודת העבודה הייחודית שלנו היא מעשית ופרקטית, ומדגישה את חשיבות גילוי האמת הרוחנית על עצמנו, תוך פיתוח הבנת החוש לקרמה ולגורל האינדיבידואלי. בחקירה הביוגרפית המיוחדת שלנו אנחנו מאפשרים לתלמידים לפתח תודעה חדשה, לרפא את המקומות התקועים בגוף-נפש שלהם, לקחת אחריות על חייהם ממקום חדש, לגלות את ייעודם, את הסיבה עבורה "הם באו לכאן" ולהעניק לאחרים בעקבות ההתפתחות שלהם.

ש: אני לא רוצה להיות מטפל/ת ביוגרפי/ת ואין לי צורך בתעודה, האם אני עדיין יכול/ה ללמוד? האם אוכל לקבל הקלות במטלות הלימודיות?

ת: בהחלט כן. מסלול הלימודים מזמין כל אדם המעוניין לעבור תהליך של התפתחות אישית-נפשית-רוחנית ולקבל כלים שישרתו אותה/ו בחייה/ו האישיים, מערכות יחסיה/ו ועבודתה/ו ללמוד. מי שאינו/ה מעוניינ/ת להיות מטפל/ת ביוגרפי/ת יכול/ה לקבל פטור מחלק מהמטלות הלימודיות הנדרשות מהתלמידים במסלול ההכשרה.

ש: אני כבר מטפלת בתחום אחר, האם הטיפול הביוגרפי יכול להקנות לי כלים שיעזרו לי בעבודתי הטיפולית?

ת: בהחלט כן. מסלול הלימודים מעניק לתלמידים כלים יחודיים שיכולים לשרת אותם בחייהם האישיים ובעבודתם כמטפלים. מטפלים מתחומים רבים לומדים אצלנו ומשלבים את הכלים של הטיפול הביוגרפי בעבודתם בקליניקה.

ש: יש בזה עבודה? אפשר להתפרנס מזה? במה אפשר לעבוד בסוף הלימודים?

ת: עם סיום ההכשרה וקבלת תעודת 'מטפל/ת ביוגרפי/ת' תוכלו לעבוד כעצמאים בטיפול ביוגרפי אישי וקבוצתי. הידע של הטיפול הביוגרפי מבוקש מאוד בארץ ובעולם וישנם בוגרים המעבירים הרצאות, סדנאות וקורסים לקהלים שונים. כמו כן, ניתן להשתלב בתפקידים שונים בתוך בית הספר 'כחותם' בהתאם לצרכי בית הספר ורצון התלמידים.

 

תמונה: Arek Socha