ההקדמה מתוך הספר:
"מִי שֶׁכַּוָּנָתוֹ אֶל הָאֱמֶת, וְחוֹגֵר עַצְמוֹ לַמִּלְחָמָה בִּשְׁבִיל הָאֱמֶת – הוּא מְנַצֵּחַ תָּמִיד." רבי נחמן מברסלב
מהי האמת? האם ניתן לדבר על אמת אבסולוטית? או שהכל בעיני המתבונן? האם בתקופתנו, תקופת ה'פייק ניוז', בה השקר נדמה כאדון חסר בושה, 'מתרברב' על הצלחתו וחודר לכל פינה, רלוונטי לדבר על האמת? האם אנו, בני האדם, בדלותנו, צרות אופקינו, קטנותנו, יכולים לבקש אחר האמת, ולמצוא אותה?
ר. שטיינר, אשר הביא לעולם את הידע האנתרופוסופי, טוען שכן. דווקא בתקופתנו, המכונה באנתרופוסופיה 'תקופת נפש התודעה', יכול האדם לגלות את האמת ולהכיר אותה, דרך פיתוח 'החוש לאמת'.
האמת הינה אחד משמותיו הרבים של אלוהים. הרוח הינה בתנועה מתמדת, האמת, כמוה, משתנה ללא הרף, בהתאם לזמן, לגיל, לנסיבות ולמקום. מה שהיה נכון אתמול, אינו בהכרח נכון גם היום, אך לכל סיטואציה יש את האמת האובייקטיבית שלה והיא יכולה להתגלות גם לנו.
מה מונע מאיתנו לדעת את האמת?
בורותנו, דעותנו הקדומות, אנוכיותנו, ויותר מכל הפחדים שלנו.
כדי להגיע לאמת, עלינו להתגבר על כל אלו.
בגיל 35 הובילו אותי שבילי הגורל ו'האני הגבוה'[1] שלי אל הייעוץ הביוגרפי אנתרופוסופי ואל בית הספר 'כחותם', מאז אני צועדת בדרך זו ואף זוכה ללוות אחרים בדרכם.
בייעוץ הביוגרפי אנו חוקרים את אירועי חיינו, הקטנים והגדולים, ומנסים לגלות את האמת הרוחנית הנסתרת ואת החוט המקשר המחבר ביניהם. במהלך הדרך גיליתי כי בכל פעם שמצאתי אמת חדשה אודות עצמי, קשה וכואבת ככל שתהיה, היה בכך אלמנט מרפא. גילויי האמת אפשרו לי להסיר – עוד שכבה, עוד מעטפת, עוד מסכה, ולהתקרב צעד נוסף אל העצמי האמיתי והשלם שלי.
בעולם הארצי האמת יכולה להיראות לנו לא פעם 'רעה', 'מכוערת', קשה מנשוא ועל כן היא מעוררת בנו פחד. אנו מפתחים מנגנונים שונים על מנת 'להגן' על עצמנו מפניה, ולהתכחש לה.
אולם, מנקודת מבט רוחנית, האמת, קשה וכואבת ככל שתהיה הינה תמיד 'יפה' ו'טובה' שכן בעולם הרוח 'הטוב', 'היפה' ו'האמיתי' חיים באחדות, לא תתכן ביניהם סתירה.
"האדם מתעלה לחיזוק נפשו, דווקא בכך שהוא שוקע לתוכה באהבה; דווקא בכך הוא מעפיל לשלבים גבוהים של האני. והדבר הראוי לציון ביותר אותו רשאית הנפש לאהוב בתוכה, הדבר שכאשר היא אוהבת אותו אין היא מחנכת עצמה לאנוכיות אלא לחוסר אנוכיות – הוא האמת."
ר. שטיינר, 'מטמורפוזות של חיי הנפש', 1998, חלק א', הרצאה 2: 'שליחות האמת'
ספר שירים זה הנו פרי תהליך החניכה הנפשי-רוחני האישי שלי, תהליך הנושא בחובו כאב וגילוי, הנמכות והגבהות, משברים ורגעי התעלות וחסד. בנוסף לשירים כלולים בספר שני מאמרים.
ברצוני להודות לאורנה בן דור, מורת האמת שלי, אשר פתחה בפניי את הדרך… ולכל אחיי ואחיותיי במסע האמיץ והבודד הזה…
מי ייתן והאמת תאיר עבורנו את הדרך.
באהבה, אמונה ויראת כבוד, יעל ערמוני
[1] על פי האנתרופוסופיה האדם הינו ישות בעלת 4 מרכיבים – גוף פיסי, גוף אתרי (גוף החיים), גוף אסטרלי (גוף הנפש) ו'האני' – המרכיב הרוחני של ישותו.
אֱמֶת
אֱמֶת
כַּמָּה נִכְסַפְתִּי אֵלַיִךְ.
בְּמִדְבַּר הַסּוֹדוֹת
בִּקַּשְׁתִּי אוֹתָךְ
שֶׁתִּרְוִי צִמְאוֹנַי.
בִּשְׂדֵה הַשְּׁקָרִים
הִתְחַנַּנְתִּי אֵלַיִךְ
שֶׁתַּצְמִיחִי פֹארוֹתַי.
בְּיַעֲרוֹת הָרֶשָׁע הָאֲפֵלִים
כָּמַהְתִּי בַּלֵּילוֹת
שֶׁתָּאִירִי שְׁבִילַי.
אֱמֶת
מוּל מַרְאַת יָפְיְךָ הַדּוֹמֶמֶת
זוֹעֲקִים כִּעוּרִי, סוֹדוֹתַי וּשְׁקָרַי
נַפְשִׁי כְּרוּיָה לְמִלּוֹתַיִךְ
הַמְּטַהֲרוֹת.
בַּמִדְבָּר
בַּשָּׂדֶה
בַּיַּעַר
רַק אַתְּ תִּהְיִי לִי מַרְפֵּא.
הספר הינו בן 127 עמ'.