ההקדמה מתוך הספר:
בספר זה נתייחס לחלום כאל מסר מעולם הרוח, המאפשר לנו הבנה עמוקה ביותר של גורלנו וייעודנו. כמו כן, נתייחס לחלום כאל צוהר להבנת קרמת העבר – החיים הקודמים, וקרמת העתיד – הייעוד הרוחני בחיים אלו ובחיים הבאים. החלומות סופרו על ידי 'חולמות וחולמים', רובם סטודנטים או בוגרים של בית הספר 'כחותם' להכשרת יועצים ביוגרפים-אנתרופוסופים ולעבודה עם הקרמה.
בתהליך ההכשרה הארוך והמעמיק, הנסמך על הידע הנרחב שהביא דר' ר. שטיינר על הקרמה והחיים החוזרים, ועל תרגולו בביוגרפיה האישית – אנו מתחילים לפתח 'חוש-לקרמה'. כך, מוסט המסך מעל האדם שהיינו בחיים קודמים, אותו אנו נושאים איתנו בחיים אלו כישות פנימית, אליה איננו מודעים. ישות זו מכתיבה את המחוות הנפשיות הבסיסיות שלנו ומכוונת אותן, כמו כן את האופן בו אנו מגיבים לאירועים בחיינו.
העבודה הביוגרפית-אנתרופוסופית הנעשית בחדר הייעוץ – ובכללה האינספירציה הרוחנית על החלומות – אינה נעשית על ידינו אלא על ידי עולם הרוח. התפקיד שלנו הוא להכשיר את עצמנו על מנת לשמש ככלי טהור ומודע המאפשר לאינספירציות[1] להגיע.
כל ההולכים בכנות ובאומץ בדרך; המקדישים בחריצות זמן רב להתפתחותם הנפשית והרוחנית וללימודי מדע הרוח; אלו שאינם לוקים בעצלות רוחנית, או לחילופין, המתגברים עליה ואינם מחפשים את הדרך הקלה המובילה-לכאורה ישירות אל 'האור'; אלו המכפיפים את המחשבות שלהם תחת משמעת ואינם מאפשרים להן להתרוצץ לכל עבר; אותם הבוחנים באומץ את פגמי האופי שלהם ומפסיקים להשליך אותם על האחרים ועל 'הגורל'; המבקשים מאלוהים (עולם הרוח) לתקנם – כל אלו יכולים להיות שלווים ולבטוח בעזרתו של עולם הרוח בהבנה הרוחנית הנכונה של החלומות.
על מנת להשלים את התמונה הביוגרפית, חלק מהחלומות ילוו:
- בתיאור החיים הקודמים של החולמ/ת – בין אם הם היו באמת או שעלו באימגינציה כמהות מסוימת שאפיינה את החיים הקודמים.
- בתיאור חייהם של המספרים 'כסיפור אגדה'. המשימה 'חיי כסיפור אגדה' ניתנת לבוגרי בית הספר כעבודה החותמת את הכשרתם כיועצים ביוגרפים-אנתרופוסופים. 'האגדות' הנכתבות כאימגינציות[2] הנן מרגשות ביותר, ומעניקות מידע עצום והבנה עמוקה אודות האדם שמאחורי הסיפור.
[1] אינספירציה – ההשראה הרוחנית על פשר החלום.
[2] תיאור סימבולי בתמונות.